Gør noget for kroppens sundhed med fysioterapi

Fysioterapi hører under de såkaldte konservative behandlinger. Det skal dog ikke misforstås som et politisk budskab. Konservativ betyder her ”bevaring”. Konservative behandlinger søger at bevare kroppens funktioner. Andre konservative behandlinger ville være massage, kiropraktisk behandling, samt mere eksotiske som kranio-sakral terapi og mange andre.

Konservative behandlingsformer hvor behandleren bruger sine hænder som redskab bliver også kaldt for manuelle terapier.

Konservative behandlinger skal ses som modpart, ofte supplerende, til medicinske behandlinger. Medicinske behandlinger er altid lægelige behandlinger. Det kan være behandling med medicin eller kirurgisk behandling.

Fysioterapi inden og udenfor den offentlige sygesikring

Al medicinsk behandling hører i princip under den offentlige sygesikring. Nogle medicinske behandlinger som fx æstetisk plastikkirurgi er ikke dækket. Men det er alle medicinske behandlinger for alvorlige og livstruende sygdomme.

Med fysioterapi er det lidt mere indviklet. Hvis du har en henvisning til fysioterapi fra din læge, så betaler sygesikringen alt der er over 180,- kroner pr. behandling. Disse 180 kroner er din brugerbetaling. Det kan diskuteres hvor retfærdigt det er. Fordi for mange og især kroniske lidelser findes der kun konservativ behandling.

Kroniske sygdomme og lidelser kan ikke kureres med medicinsk behandling. Lægerne kan kun behandle symptomer som smerter etc. Når din krops funktioner er påvirket af kronisk sygdom er fysioterapi oftest det eneste der kan hjælpe. Og så kan det blive dyrt.

Tilkøbsforsikringer dækker, men ikke altid

Privat sygesikring som Sygesikring Danmark, dækker som regel fysioterapi. Men kun hvis du har tegnet forsikringen inden du er blevet diagnosticeret med den lidelse du søger behandling for. Der kan også være grænser for hvor mange behandlinger du får betalt.

Hvis du har en kronisk lidelse, er fysioterapi eller andre manuelle terapier oftest din eneste chance for at få det bedre. Med hjælp af fysioterapi kan du med lidt held bevare kroppens fysiske funktioner. Med hjælp af fysioterapi kan også genvinde tabte funktionsevner.

Men det kræver altid også en konsekvent og målrettet indsats. Fysioterapi kan blive dyr, fordi konservativ behandling skal gentages igen og igen.

Glem ikke at have det sjovt

Hvis du interesserer dig for fysioterapi, så er det nok fordi du har et eller andet problem med kroppen. Det har mange danskere. Fysiske lidelser som dårlig ryg, musekader, tennisalbuer etc. er meget udbredte. Men du skal ikke overse at sundhed er en meget kompleks sag. Dit bedste bud på et liv i sundhed er en sund livsstil.

Både fysisk, psykisk og emotionel. Disse tre aspekter er tæt knyttet sammen. Det er et videnskabeligt faktum at stress før eller senere vil manifestere sig som en fysisk lidelse i kroppen. Stress er faktisk en af hovedårsagerne til dårlig ryg.

En god måde at holde stress på afstand er et godt sexliv. Det kommer ikke af sig selv, men kræver også en indsats. Ikke mindst er der brug for lidt fantasi, så det ikke bliver til rutine, især når du er i et fast forhold. http://lovebuddy.dk er et godt sted at starte, hvis du har brug for lidt inspiration til at pifte dit sexliv op.

Continue Reading

Ondt i skulderen? lån penge og bliv behandlet

skulder

Ens helbred er aldrig noget man skal spøge med. Det gælder både ens mentale og fysiske helbred. Vi danskere har det med, at være et stolt folkefærd, som ikke bliver holdt tilbage af led, muskel eller andre former for fysiske skader. Vi møder gladeligt op på arbejde med alverdens skader, som over tid vil kunne have fatale konsekvenser, ikke kun for vores arbejdsliv, men også for vores personlige liv. For mange er det et spørgsmål om stædighed og økonomi – hvordan skal jeg tilpasse budgettet til at få behandling? Hvis det for dig er et spørgsmål om penge, så kan du med fordel tage et forbrugslån. Forbrugslånet vil give dig mulighed for at få den behandling, som du har brug for, så du ikke skal pensioneret langt før tid og være i økonomiske kvaler.

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi er en populær behandlingsform i Danmark, og har fokus på at skabe en sund krop for dig. Går du til en fysioterapeut vil de have fokus på, hvordan din krops sundhed gennem øvelser, som stimulerer kroppens bevægelser og funktioner.

Mange går til fysioterapeut med sportsskader, arbejdsskader, rygproblemer, samt gigt og andre ledsmerter. Disse skader og gener vil blive behandlet gennem specifikke og nøje udvalgte bevægelser, som fokuserer på netop de funktioner, som kroppen bruger i henhold til den skade, som du har påtaget dig. Derudover er det ofte muligt, at få behandlinger, såsom Chokbølgebehandling, hvilket ofte bliver brugt i behandling af knæskader.

Enhver behandling af dine problemer vil begynde med en konsultation og tjek af gener og din krops funktionalitet. Der hvor fysioterapi er oplagt og perfekt for de fleste, er ved at finde bund i hvorfor, du oplever disse smerter eller gener. De vil under en konsultation spørge til din hverdag og bevægelser, for at finde frem til hvor det er gået galt. Derudover vil du efter behandling kunne gå hjem med en masse øvelser og råd til hvordan, du kan undgå og formindske smerterne.

Få det nu fixet – jo længere tid man venter, desto dyrere og værre bliver det

Den stædighed, som mange danskere går til personlige og fysiske skader, er et problem. Mange vil vente med, at få problemet tjekket, inden det allerede er for sent. Derfor er det vigtigt, at få smerter og gener i led og muskler tjekket, så hurtigt som muligt. Har du gået med skulder eller håndledsproblemer i flere måneder, så gælder det om at søge lægehjælp. I mange tilfælde, så vil det kunne betyde, at du skal finde et nyt arbejde, da kroppen fysisk ikke vil kunne holde til den belastning, som du tilfører den. I helt værste tilfælde vil du ikke kunne arbejde igen.

Derfor er det ikke kun et spørgsmål om økonomi, men derimod også et spørgsmål om ens velbefindende og levestandard. Jo før man søger hjælp til skaden, desto færre følgeskader og kvaler får man – samtidig med, at det også bliver noget billigere.

Continue Reading

Oplev coaching på højeste niveau

Er du klar til at tage din personlige udvikling til nye højder, skal du overveje et coachingforløb. Et forløb med den rette coach, kan udvikle dine evner, selvtillid og personlige egenskaber til et nyt niveau.

Der findes mange forskellige forløb med coaching. Det kan være du har behov for coaching i forbindelse med et nyt arbejde du skal påbegynde, et nyt forhold du har indledt, eller noget helt tredje. Der findes mange coaches i Danmark og de fleste er specialiserede på den ene eller anden måde.

Hos Odense Fysioterapi har vi haft flere af vores behandlere til coachingforløb, for at kunne give dig den bedste oplevelse når du bliver behandlet af vores personale. I denne artikel giver vi et overblik over hvad coaching kan gøre for dig og hvilken retning du kan bruge en god kombination af coaching og fysioterapi til at opnå en bedre livskvalitet.

Coaching
Coaching kan hjælpe de fleste

Coaching handler om dig og kun dig

Det vigtigste med et forløb med en coach er at komme til at hvile i sig selv. At få selvtillid og styrke til at være den bedste udgave af dig selv i alle situationer. Du har måske været ude for en oplevelse, som har givet dig ar på sjælen og taget en del af dig med sig – den del kan genvindes og du kan igen blive en hel person med den livsglæde, som du fortjener.

Et coachingforløb kan vare i forskellige perioder. Alle mennesker udvikler sig i deres eget tempo og uanset hvilket forløb du befinder dig i, skal du tage det i dit eget tempo.

Få mod til at tage konflikten

Står du over en konflikt som du skal fatte mod til? Har du kvaler med at tage en direkte konfrontation, så kan du komme lang vej ved at tage et forløb. Et coachingforløb vil give dig værktøjer til  at konfrontere personen du har en alvorlig samtale med. 

Står du overfor et valg mellem de forskellige typer coaching der findes, så skal du tænke dig godt om inden du vælger. Der findes flere former og det kan være afgørende for hvilken retning du skal bevæge dig hen imod. 

Vælg mellem personlig coaching, ledelsescoaching og autentisk lederskab coaching. Målet er oftest det samme, men metoderne og forløbet kan være lidt anderledes og er altid individuelt. Enhver person er forskellig og ligeledes er ethvert forløb individuelt. 

Kombiner fysioterapi og coaching

Mangler du helhed i hverdagen og går du med en del skavanker du ikke kan komme af med? Overvej at tage et kombineret fysioterapi forløb og coaching session. Vi anbefaler alle der har brug for det til at blive et bedre mennesker og ikke kun gøre noget godt for sig selv, men også sine omgivelser. Du bliver et bedre jeg og det vil dine venner og familie kunne mærke. 

Tilmeld dig idag og få en god rabat på vores tilbud og start hos vores samarbejdspartner som tilbyder det bedste individuelle forløb til alle typer af mennesker. Selv dem der ikke kan se lyset for enden af tunnelen.

Continue Reading

Få en sundere krop – med 3 simple øvelser

– De kan laves derhjemme!

Der findes mange gode øvelser, du kan lave hjemmefra med henblik på at få en sundere krop. Du kan således træne dig sund og stærk helt uden hjælpemidler og uden brug af særligt udstyr.

Fordelen er, at du via en god fysisk form kan mindske risikoen for lidelser og gener i kroppen. Det anbefales således af alle sundhedseksperter, at man holder sig aktiv på daglig basis, og her er hjemmeøvelserne et fantastisk middel, der gør, at du i en travl hverdag altid har mulighed for at gennemføre træningen.

3 øvelser for en sundere krop:

#1 – Mountain Climbers: Dette er en fantastisk øvelse til at opnå en stærkere krop. Du skal placere dine hænder og fødder (dine tæer) i gulvet. Det er vigtigt, at dine arme holdes lige og strækkes helt ud, således at hænderne er placeret ret under hænderne. En strakt kropsholdning er ligeledes væsentlig.

Øvelsen går dernæst ud på, at du skiftevis med begge ben skal føre dem så højt op mod dit bryst som overhovedet muligt og efterfølgende føre benet tilbage ned i startposition. Du skal skiftevis føre henholdsvis højre og venstre ben op mod din brystkasse, så knæet snitter dit bryst. Sætter du tempoet op, så har du gode muligheder for at få pulsen op og dermed også forbedre din kondition.

#2 – Step ups: Denne øvelse er super velegnet til at forbedre konditionsevnen. Du skal bruge en stol, hvis højde ikke må overgå højden op til dine knæ, da en overskridelse heraf vil kunne føre til skader. Øvelsen går dernæst ud på, at du skal stå foran stolen i ret position og spænde op i torsoen, dvs. dine mavemuskler.

Dernæst skal du placere dit ben på midten af stolen, således at du kun har ét ben placeret i gulvet. Stil dig op på stolen i en pludselig bevægelse og hav fortsat fokus på dine mavemuskler. Samtidig hermed skal du tage det bagerst ben op i luften og holde det vandret. Efterfølgende skal du tilbage i startposition og gentage øvelsen; denne gang med det andet ben.

# 3 – Lunges: Lunges er en fantastisk øvelse til at skabe en sund og stærk krop, uden at du skal forlade dit hjem. Øvelsen fungerer ved, at du starter i stående/oprejst position. Dernæst skal du løfte det ene ben op foran dig, så det er placeret i en 90-graders stilling. Tag et skrift fremad med det løftede ben og placer det dernæst i jorden foran dig. Dit bagerste knæ skal på dette tidspunkt pege mod jorden og være tættere på gulvet end det forreste. Efterfølgende skal du sætte af og komme tilbage i den første position. Øvelsen gentages, naturligvis med det modsatte ben.

Continue Reading