Får man sundere hår af balsam?

Det er for mange alment kendt, at man kan købe både shampoo og balsam til håret. Der er flere tusinde forskellige slags til både tørt, almindeligt, krøllet eller måske slidt hår. Balsam har mange forskellige egenskaber, som kan være til gavn for dig og dit hår, og det er derfor en god ide at sætte sig ind i de forskellige processer, som sker, når man benytter produktet. Derfor får du i denne artikel en forklaring på først og fremmest hvad balsam er, men også hvordan du skal bruge det, så dit hår optager produktet optimalt. 

Hvad er balsam? 

Den shampoo som vi benytter os af, når vi går i bad er egentlig udelukkende til at rengøre håret. Det er ikke i denne, at du skal finde de mange proteiner og gode mineraler, som dit hår mangler. Shampoo fjerne kun elementer som skæl, snavs og støv fra håret og gør det rent, mens balsam tilføjer gode ting til håret, som hjælper med at holde det sundt. Du kan i balsam finde mange forskellige typer af ingredienser. De fleste af disse ingredienser hjælper med at sørge for, at dit hår er elastisk og sundt, så det ikke bliver slidt og spaltet i enderne. Det er også balsam, som gør, at der kommer fugt til hovedbunden igen, efter du har brugt din shampoo, som fjerner det naturlige fedtlag. Når du skal vælge en balsam til dit hår, kan det være en god ide at få scannet din hovedbund og dit hår hos en frisør eller en klinik med et scanningsapparat. Dette kan du finde på nettet, og svarene kan give dig en bedre fornemmelse af, hvordan du bedst passer på dit hår ved at vælge den rigtige balsam. Nogle mennesker har naturligt mere fedt i hovedbunden end andre og det kan derfor være en god ide at sørge for, at du vælger en balsam som afgiver den rette mængde af fugt til håret

Hvordan bruger du balsam?

Der er flere forskellige metoder at benytte sig af balsam, men den mest effektive, som du kan benytte dig af er mens du stadig står i badet, og du lige har vasket shampooen ud af dit hår. Du skal derefter trykke en mindre mængde af balsam ud i din hånd, og for at fordele det rigtigt, skal du gnide balsammen ind i dit hår ved at starte ved hårets spidser. du kan derefter bevæge dig langsomt op, men du skal passe på med ikke at gnide alt balsammen ind i din hovedbund. Dette kan give dig problemer med at få skyllet væk igen efterfølgende, og du vil hurtigt få fedtet hår. Når du har gnedet håret ind i balsam, skal du lade produktet sidde i 5 minutter, inden du skyller det ud igen. Dette sikrer, at dit hår har tid til at optage produktet, så du får det optimale ud af din balsam. Når de fem minutter er gået, skyller du dit hår igen. Denne process kan du gøre et par gange i ugen, da brug af balsam hver eneste dag hurtigt kan ødelægge dit hårs naturlige fedtbalance. 

You may also like